Πολιτιστικά

Η Comédie-Française στη μ.οθόνη | Το πάθημα του δανδή - Marivaux

La Comédie-Française à l’écran : Le Petit Maître Corrigé de MarivauxΗ ιστορία αναφέρεται σ’ έναν νεαρό Παριζιάνο, οι γονείς του οποίου του βρίσκουν μια κόρη κόμη από την επαρχία για να παντρευτεί. Μόλις όμως ο νεαρός φτάνει στο σπίτι τους –όπου οι κώδικες είναι εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με τους δικούς του– αυτός αρνείται ν’ ανοίξει την καρδιά του στη γοητευτική κοπέλα. Ενοχλημένη αυτή αποφασίζει να διορθώσει την υπεροψία του…

Έργο στα γαλλικά, υποτιτλισμένο στα ελληνικά.

Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA 2018

3ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA

31 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2018

Θερινός κινηματογράφος Ελληνίς Cinemax
(Λ. Κηφισίας 29, Αθήνα. Μετρό: Αμπελόκηποι)

Η μεγάλη γιορτή του Ισπανόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει για 3η χρονιά!

Στο Πατάρι του Gutenberg: Συναντήσεις με αφορμή σημαντικά βιβλία, 12/5

Στο Πατάρι του Gutenberg
Συναντήσεις με αφορμή σημαντικά βιβλία.

Κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Βιβλιοπωλείο Gutenberg, Διδότου 37, Αθήνα, γνωρίζουμε τους συγγραφείς και απολαμβάνουμε το έργο τους!

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Πρόγραμμα συναντήσεων  Μαΐου:

Δυνάμεις Του Αιγαίου, Αλικο

Οι Δυνάμεις Του Αιγαίου εμφανίζονται ως μουσική ομάδα για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του '80, ηχογραφώντας παλιά ανώνυμα ελληνικά τραγούδια τα οποία παρουσίαζαν σε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη.
Αργότερα οι πέντε νέοι μουσικοί παρουσιάζουν και δικά τους τραγούδια που είναι εμπνευσμένα από την μουσική παράδοση του Αιγαίου, της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, διαμορφώνοντας ένα πρωτότυπο στυλ, σε συνδυασμό με τις σπουδές τους τόσο στην ευρωπαϊκή μουσική όσο και στην εκκλησιαστική ψαλτική παράδοση.

Σελίδες